054-7884113

עד לקבלת המשרה

 מה עושים אחרי הריאיון ועד לקבלת המשרה?


כשזה מגיע למציאת עבודה חדשה, שינוי  או קידום גדול -  מעקב יכול להיות חשוב כמעט כמו הריאיון עצמו. עברתם את הריאיון, עשיתם את המרב כדי לייצג ולשווק את עצמכם נכון במהלך הריאיון – מה עושים עכשיו?
 
הרעיון המרכזי הוא לא להישאר פסיביים לגמרי ורק לחכות לתשובה. צוות הגיוס לא תמיד ממהר לענות ומועמד אקטיבי יותר עלול להראות אטרקטיבי ולעקוף אתכם בדרך למשרה המיוחלת.
לכן כדאי לשלוח דוא"ל קצר כמה ימים אחרי הריאיון משום שאם אתם ממתינים שבוע או שבועות כדי לשלוח את ההערות שלכם זה למעשה  מעביר למגייס מסרים אחרים : אתם מתמהמהים ולא יכולים לעמוד בלוחות זמנים או שאתם לא ממש מעוניינים במשרה.
 
יש להקפיד ולשלוח דוא"לים מנוסחים היטב בפרקי זמן קצרים לאחר הריאיון, זה עשוי להעיד רבות על העניין והמוטיבציה שלכם לעבוד במקום העבודה החדש וגם מעיד רבות על האופי שלכם.
שמירת הקשר אחרי הריאיון היא קריטית ועליה להישאר עניינית וממוקדת. גישה חברית מידי, היתולית  או מתנשאת לא בהכרח שתשדר את המסרים הרצויים...
מעקב טוב הוא לא כללי מידי – "תודה על הזמו שלך"- זה נחמד, אבל אפשר לכתוב יותר ממוקד ולהתרכז בנושא שעלה בראיון. לדוגמא : "תודה על השיחה הנפלאה שלנו היום על מגמות בתעשיית המוליכים למחצה, התעניינתי במיוחד ב...וחשבתי שכדאי ל....".


דוא"ל המעקב צריך להיות קשוב למגייס ולצרכי החברה ופחות שקוע בעצמכם ובצרכיכם. כמובן שרצוי שירמז על יתרונותיכם ויכולת התרומה שלכם למעסיק. עליו להדגיש שאתם מעוניינים לעזור ולפתור בעיות שחשובות להם. לדוגמא:  "אני יכול  לראות את ההשפעה העצומה של מאמצי השיווק שלך על החברה. אשמח לסיעור מוחות איתך בנושא עידוד הצמיחה והגדלת נתח השוק שהם המוקדים המרכזיים בקריירה שלי."


אפשר ורצוי  לשלוח הערות שונות, ממוקדות, בפרקי זמן קצרים לכל אדם שפגשתם במהלך תהליך הריאיון ולא רק למראיינים בפועל.


 -  ואז קחו נשימה עמוקה והרגעו. אין צורך להציף את המערכת...