054-7884113

1. שליחת קו"ח מבוססת נטוורקינג תמיד עדיפה על שליחה באתרי השמה או פנייה ל-HR.

 

2. נראה ברור מאליו, אך קורות החיים שלכם צריכים להיות הכי טובים שאפשר. עליכם לא להתעצל, ולהתאים את הקו"ח למשרה מבוקשת ספציפית  (כלומר, לא להשתמש בגרסה אוניברסלית).


3. חשוב שיופיע סיכום אישי בתחילת הקו"ח - התמקדו בכמה משפטים קצרים בנקודות החוזק, היתרונות והכישורים שלכם.


4. יש לספק תאריכים נכונים בסעיפים הרלוונטיים - אי אפשר למסמס דברים כמו תואר שנמרח על פני שנים, דילוג מהיר בין מקומות עבודה, תקופת אי-העסקה ארוכה וכו'.

 

5. סעיף הניסיון התעסוקתי בקו"ח צריך להופיע בסדר כרונולוגי מההווה אל העבר (לא להגזים בפרטים לא רלוונטיים כמו בייביסיטר בתיכון), ולא מסודר על פי רלוונטיות לתפקיד הנוכחי - נסו לא להתחכם בנידון, כנ"ל גם בסעיף ההשכלה.


6. אין צורך למסור את הפרטים האישיים שלכם בקורות חיים (כתובת, גיל, מצב משפחתי וכו'), אך חובה לציין בצורה ברורה ובולטת בראש הדף את פרטי ההתקשרות: טלפון ודוא"ל.


7. לעולם אל תשקרו ואל תסלפו עובדות בקורות החיים שלכם - איש לא יתקשר אליכם חזרה כדי לספר לכם שנתפשתם בשקר...
הימנעו עד כמה שאפשר מקלישאות ומשפטים מתחכמים שאין אחריהם דבר.


8. הימנעו משגיאות כתיב ושגיאות דקדוק. כמו כן, הקפידו על מבנה אחיד, בפונט סולידי ונעים לעין. חשוב שהקו"ח יהיו נעימים ויזואלית וקלים לקריאה.


9. על כתובת הדוא"ל שאתם מפרסמים בקו"ח להיות סולידית ומכובדת. זכרו שניתן בקלות לפתוח דוא"ל חדש לצורך כך.

 

1. כשזה מגיע למציאת עבודה חדשה, שינוי  או קידום גדול -  מעקב יכול להיות חשוב כמעט כמו הריאיון עצמו.
 
2. הקפידו לשלוח דוא"לים מנוסחים היטב בפרק זמן קצר לאחר הראיון. זה עשוי להעיד רבות על העניין והמוטיבציה שלכם לעבוד במקום העבודה החדש, וגם מעיד רבות על האופי שלכם.


3. מעקב טוב הוא לא כללי מדי.  "תודה על הזמו שלך" זה נחמד, אבל אפשר לכתוב בצורה יותר ממוקדת ולהתרכז בנושא שעלה בראיון. לדוגמה: "תודה על השיחה הנפלאה שלנו היום על מגמות בתעשיית המוליכים למחצה".


4. דוא"ל המעקב צריך להיות קשוב למגייס ולצרכי החברה, ופחות שקוע בכם ובצרכיכם. עליו להדגיש שאתם מעוניינים לעזור ולפתור בעיות שחשובות להם. לדוגמה: "אני יכול לראות את ההשפעה העצומה של מאמצי השיווק שלך על החברה. אשמח לסיעור מוחות איתך בנושא עידוד הצמיחה והגדלת נתח השוק, שהם המוקדים המרכזיים בקריירה שלי".


5. כדאי לשלוח דוא"ל קצר כמה ימים אחרי הריאיון. זאת משום שאם ממתינים שבוע או מספר שבועות כדי לשלוח את ההערות, זה מעביר למגייס מסרים אחרים: שאתם מתמהמהים ולא יכולים לעמוד בלוחות זמנים, או שאתם לא ממש מעוניינים במשרה.
 
6. שמירת הקשר אחרי הריאיון היא קריטית ועליה להישאר עניינית וממוקדת. גישה חברית מידי, היתולית  או מתנשאת לא תשדר את המסרים הרצויים.

 

7. אפשר ורצוי לשלוח הערות שונות, ממוקדות, בפרקי זמן קצרים לכל אדם שפגשתם במהלך תהליך הריאיון - ואז קחו נשימה עמוקה והרגעו. אין צורך להציף את המערכת...

1. לעולם אין ל"קטר" בראיון עבודה על מקום העבודה הקודם!


2. על  השאלה: "מדוע עזבת את מקום העבודה הקודם?" בחרו במודע לענות  מנקודת השקפה חיובית ואופטימית.


3. הקדישו תשומת לב מיוחדת למה שאתם "משדרים" בראיון העבודה.


4. התנהגו בצורה נעימה וידידותית בכל שלבי הריאיון (גם לפני הכניסה הפיזית לחדר הריאיון).


5. לתוצאות אופטימליות, רצוי מאוד להתאמן לפני "המבחן החי" בראיון העבודה עם אדם ניטרלי שיודע לשאול שאלות קשות.

 

6. התכוננו היטב לשאלה האומללה: "מהם החסרונות שלך?" וענו עליה באלגנטיות המתחייבת.

 

7. מצאו את הדרך לספק למראיין רשימת הישגים ספציפיים על מנת להדגים את הערך הנוסף שאתם מביאים  למקום העבודה ע"י מה שהושג בתפקיד קודם.
 
8. השתמשו במספרים על מנת לכמת את ההישגים שלכם. לדוגמה, אם שנה אחר שנה, תחת ניהולך בחברה, הייתה צמיחה של  500% - זה מסוג הדברים שאתם באמת רוצים להבהיר.
 
9. להגיע בזמן מעיד עליכם הרבה: שאתם מכבדים, מתחשבים ובאמת רוצים את העבודה - כלומר, שאתם עובדים קשה, דייקנים, ועומדים בלוחות זמנים.

 

10. נימה חברית מידי או היתולית לא תמיד מתקבלת בברכה לכן כדאי להישאר ענייניים.

1. חיפוש מקום עבודה לא יכול להיעשות כדרך אגב, יש להיערך לחיפוש במשרה מלאה ולהקדיש לכך זמן איכות רב וממוקד. 

 

2. רשמו לפניכם בצורה ברורה וקריאה את יתרונותיכם בכל התחומים, על מנת לקבל תמונה ברורה של אפשרויות השינוי וההתפתחות המקצועית.

 

3. הפנימו את העובדה שנטוורקינג מעולה מבוסס על מפגשים פנים אל פנים ולא על דוא"ל ושיחות טלפון.

  

4. נסו לצאת מאזור הנוחות שלכם כשאתם חושבים על שינוי משמעותי - זה כולל התייעצות ומפגשים להרחבת הנטוורקינג שלכם גם עם זרים.

 

5. במהלך הנטוורקינג רצוי לא להכריז מיד שאתם מחפשים עבודה עדיף לבקש עצה לכיווני התפתחות בקריירה - כולם ישמחו לתת לכם עצות.

 

6. הכינו את עצמכם היטב לענות על השאלה: מה אתם רוצים לעשות?

  

7. עשו את מירב המאמצים להיפגש עם אנשים, גם אם הסיכוי שיעסיקו אתכם הוא נמוך - יש להם חברים והשפעה מעל ומעבר לסיכוי לקבל עבודה משליחת קו"ח ברשת.

 

8. נקו את הרשת החברתית שלכם (פייסבוק, טויטר וכו') מהערות וסטטוסים בלתי הולמים. זכרו שהרשת פתוחה לכולם - גם למעסיקים הפוטנציאלים שלכם...

 

9. דאגו שדף הפרופיל שלכם בלינקדאין מעודכן ומושלם.