054-7884113

הכנה לראיון העבודה

 
לעולם אין ל"קטר" בראיון עבודה על מקום העבודה הקודם!


כשאתם נשאלים : מדוע עזבתם את מקום העבודה הקודם? בחרו להתחיל תמיד בדברים טובים. חשבו על משהו חיובי שאתם יכולים לפתוח איתו את השיחה על מקום העבודה הקודם. ראיון העבודה איננו בשום אופן, המקום המתאים לפתוח בעיות מן העבר. בחרו במודע  להציג את הדברים בצורה חיובית ואופטימית  - לדוגמא: חיפשתי אתגרים חדשים, רצון להתפתח בכיוונים נוספים, הרחבת תחומי הידע והניסיון, שינוי אוירה ארגונית, פיתוח אישי וכיוצא באלה. כשאנו במודע בוחרים להדגיש את החיובי והאופטימי בראיון העבודה – אנחנו בוחרים  למעשה להתבונן על הדברים כך גם ביננו לבין עצמנו. אנו משדרים בזאת עוצמה ולקיחת אחריות על החלק שלנו במערכת היחסים עובד-מעביד. דבר שיבטיח גם בעתיד שביעות רצון ממקום העבודה.
גם במקרה שבצדק רב סבלתם מאוד במקום העבודה הקודם, אתם יכולים בתשובה כנה להציג את העובדות כפי שהתרחשו אך לשנות בהצגה את נקודת ההשקפה לצורה חיובית יותר – לקחים שנלמדו, מסקנות מהצד שלכם בסיפור, מה אתם לוקחים מזה הלאה.
לתוצאות אופטימליות, רצוי מאוד להתאמן לפני המבחן "החי" בראיון העבודה, עם אדם ניטרלי שיודע לשאול שאלות קשות...

 

 

 

הקדישו תשומת לב מיוחדת למה שאתם "משדרים" בראיון העבודה.


בראיון עבודה, כמו בכל מפגש עם אדם לא מוכר , יש להתנהג בצורה נעימה וידידותית.  כניסה לחדר הראיון  , כמו גם לכל מי שפוגשים בדרך לשם (מזכירה, שומר וכו') , בחיוך, הצגה עצמית ולחיצת יד. כדי להרגיש טוב  ובטוח יותר, נסו לדמיין לעצמכם שזוהי פגישה עסקית, כך תחושו פחות מאוימים ותוכלו לבטא את עצמכם בקלות וביעילות רבה יותר. חשוב לשמור על קשר עין עם המראיין כדי לשדר ביטחון עצמי, נוכחות מלאה שיחה וכנות. הראו שאתם קשובים ומחוברים למסלול השיחה ע"י הרחבה עניינית בשיחה בנושאים רלוונטיים. ודאו שהדיבור שלכם תקני, מובן ובעוצמת הקול הראויה כדי לא לשדר לחץ או לחילופין, זלזול ושחצנות. שדרו רצון טוב, אופטימיות, ומוטיבציה גבוהה. ודאו שאתם מדגישים את  העובדה שאתם מאוד רוצים את המשרה וגם מאוד מתאימים לאייש אותה – זה לא ברור מאליו, חשוב להדגיש זאת.
דאגו לנהל דיאלוג עם המראיין,  שיחה זורמת שיוצרת יותר עניין ומשדרת למראיין את העניין שלכם במשרה.כדאי גם לשלב  לשלב בשיחה מונחים השייכים לעולם התוכן המקצועי כדי להראות שאתם בקיאים בחומר ומחוברים לתחום. שלבו את המילים הנכונות בהקשר המתאים  אך רק אם יש להן תרומה לשיחה.
זיכרו כי שפת הגוף משפיעה רבות על אופן הצגתנו בעיני המראיין. היו מודעים היטב ל אופן הדיבור, הישיבה והידיים. לרבים מאיתנו יש תנועות גוף לא מודעות. נסו לסגל לעצמכם שפת גוף שמביעה באופן בטוח ורגוע עניין בשיחה ובמראיין , גם אם תזדקקו לצורך כך להתאמן מול המראה..

 

 

 

"ספרו על עצמכם" אך במידה הראויה...


המתכון הבטוח להשבה על שאלת "ספר לי על עצמך" נעוץ במינונים. בעקרון, יש לשנן ולהציג כאן את קורות החיים ששלחתם לפני הראיון (פרטים אישיים, השכלה, ניסיון תעסוקתי רלוונטי ומקום עבודה אחרון) עם הדגשים ידידותיים ומורחבים קלות בנקודות שמשיקות למשרה הנוכחית והתאמתכם אליה. התשובה אמורה להבליט את יתרונותיכם הספציפיים למשרה לעומת מועמדים אחרים, כמו גם להדגיש את הניסיון הרב שלכם וחוזקותיכם בתחומים הרלוונטיים למשרה.